En misslyckad poet inser med bitande klarhet att han inte kan leva på sitt skrivande. De ekonomiska trångmålen får honom att söka arbete genom ett bemanningsföretag på en oändlig omlastningsplats för bilar i Malmö hamn. För mig blir det en skräckfilm. Jag ryser. Det ligger så nära verkligheten i dagens kultur- och medievärld. Få eller ingen klarar av att leva på det arbetet. Skiten, spolvattnet, blåsten – allt sköljs över mig från filmduken. Motiverar mig att kämpa ännu hårdare för att få vara kvar.

Kravet på kadaverdisciplin (en sekund för sent i stämpelklockan ger en kvarts avdrag på lönen), mygel- och angiverikulturen (krockkuddar stjäls, den som vet något får en bonus), meningslösheten som smetar ut sig över hela livet. Mobbningen, tröttheten, avpersonligheten (varje arbetare tilldelas ett nummer). Enda gången som liv finns i hans ögon är när han drar på sig sin gummidräkt och ska dyka ner i mörkt vatten. Det tar ett tag för honom att lära sig spelets regler, men sen flyter det för honom. Men det är en död fisk, som flyter på ytan. En kulturperson som har gett upp.

Betyg: HH+

Biopremiär 11 mars 2016

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=ZAhx7E1eWXw